De Duitse negatieven (1917-1918). Het Belgisch cultureel erfgoed door de lens van de bezetter

Deze spectaculaire tentoonstelling in open lucht in het Warandepark in Brussel vormt het absolute hoogtepunt van het project. De tentoonstelling is een bloemlezing van de mooiste en meest intrigerende beelden die in 1917/18 gerealiseerd werden. Hierin worden niet enkel de verschillende fotografen en de grote vakkundigheid waarmee zij te werk gingen voor de lens gebracht, maar wordt er ook gepeild naar de esthetische en politieke doelstellingen van de Duitse fotografische inventarisatiecampagne.

De rol die deze verzameling van meer dan 10.000 fotografische opnames tot op vandaag vervult in de studie van – en de zorg voor – het Belgisch artistiek erfgoed wordt eveneens belicht. De Duitse negatieven zijn dan ook springlevend: de fotografen van het KIK reisden doorheen het hele land en namen vanuit dezelfde hoek opnieuw een foto, honderd jaar later.

PRAKTISCH

Warandepark
Ingang: Koningsstraat of Hertogstraat
1000 Brussel
www.kikirpa.be

Openingstijden

15 juni 2017, 17 september 2017
Doorlopend geopend. De toegang is gratis.

Bereikbaarheid

Het Warandepark ligt in het centrum van de stad Brussel en is eenvoudig met het openbaar vervoer te bereiken.

Het warandepark ligt op vierhonderd meter van het treinstation Brussel Centraal en is eenvoudig te voet te bereiken via de Ravensteingalerij of de Warandeberg.

Treinstation Brussel Centraal: Metro 1 richting Stokkel. Afstappen aan halte Park. Metro 5 richting Herrmann-Debroux. Afstappen aan halte Park. 
 

Toegankelijkheid

De nationale expo is toegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit.